VITIGNO: Trebbiano di Lugana %100
ZONA DI PRODUZIONE: Üzümler, efsanevi Sirmione'nin Garda Gölü'ndeki ilk killi kireçli bölgesinden, 68 mt rakımda gelmektedir.
SESTO DI IMPIANTO: Guyot budama ile sıralı yetiştirme
AFFINAMENTO E FERMENTAZIONE: Kontrollü sıcaklıkta çelik tanklarda olgunlaştırma ve fermentasyon
COLORE: Yoğun sarımsı renk, yeşilimsi yansımalarla
NASO: Kavun ve mandalina ile hoş bir buket, nane ve birkaç çiçek notasıyla
BOCCA: Belirgin bir astringens var ama neredeyse yok denecek kadar az ve mükemmel bir meyve tadı
CIBO: Tüm balık yemekleri, çorbalar, makarna ve pirinçten yapılan ana yemekler, beyaz etler
GRADO ALCOLICO: %13 vol
TEMPERATURA DI SERVIZIO: 10/12° C
Bovale Sardo üzümünün neredeyse saf bir işlenmesiyle elde edilen bu şarap, yerel olarak Muristellu olarak bilinen yerel bir çeşittir. Küçük çelik tanklarda yavaş bir fermantasyon ve 3 yıl boyunca Fransız meşe fıçılarda uzun bir olgunlaşma sürecinin ardından, bir yıl ve biraz daha fazla süreyle yatay şişede olgunlaşmıştır. Yoğun, mor tonlarıyla birlikte ruby kırmızı bir renge sahiptir; burunda çakmaktaşı, grafit ve küçük siyah meyve notalarıyla görkemli bir şekilde açılır. Damakta sıcaklığını sergileyen bu şarap, yumuşak ve sarıcı tanen dokusuyla birlikte siyah kakao notalarını ortaya çıkarır. Filtre edilmemiş bir şarap olup, olası tortular kaliteyi etkilemez; aksine, tipikliği artırır ve şarap yapım süreçlerimizin bütünlüğünü ve doğallığını kanıtlar. Av etleri, kırmızı etler ve olgun peynirler gibi zengin ve yapısal yemeklerle mükemmel bir uyum sağlar.